Pendelbus aanwezig tijdens Mobiliteitsmarkt Beveren

De Pendelbus nam op zondag 18 september deel aan de Mobiliteitsmarkt in Beveren. Ter gelegenheid van Autovrije Zondag organiseerde gemeente Beveren een Mobiliteitsmarkt. Geïnteresseerden konden er informatie vinden over allerlei alternatieven voor de auto als vervoersmiddel: van deelfiets over tweedehandsfiets tot autodelen… en de Pendelbus Haven van Antwerpen!

Bezocht jij onze infostand?

Dat de overheadkosten (personeels-, brandstof- en onderhoudskosten) voor vervoersmaatschappijen dit jaar enorm gestegen zijn, is een open deur intrappen. Daarom wordt er vanaf oktober 2022 een wettelijke indexaanpassing toegepast op de facturen van onze vervoerders, zoals voorzien in de contractuele voorwaarden van de gunning. Dit betekent concreet dat de uitgaven voor het Pendelbus-project stevig gestegen zijn.
Gemiddeld 283 pendelaars per dag. Zoveel pendelaars maakten in 2021 gebruik van de Pendelbus Haven van Antwerpen voor hun woon-werkverkeer. De Pendelbus registreerde in totaal 72.214 daggebruikers, goed voor 142.076 ritten. Daarmee noteert de Pendelbus wel een terugval van 12% tegenover 2020.