26/02/2018

Pendelbus haven van Antwerpen rondt kaap van 100.000 gebruikers

03/04/2018

Vanaf 3 april met de fiets naar de overkant - Jouw nieuwe route van en naar het werk

 

MEER INFO

01/03/2018

OPGELET - Er zijn belangrijke wijzigingen aangebracht in de rijtijden van de routes :

  • Route 1 Merksem – Waaslandhaven: de rit van 21u00 wordt met een kwartier vervroegd naar 20u45.  Dit vanaf 05/03 !
  • Route 2 Zwijndrecht/Beveren – Waaslandhaven: een bijkomende rit om 14u50 vanaf Zwijndrecht Kerk

 

 MEER INFO

15/01/2018

Havenbedrijf Antwerpen en MLSO blijven ook in 2018 inzetten op de Pendelbus

 

29/08/2017

Pendelbus start nieuwe shuttledienst voor werknemers Scheldelaan

De nieuwe shuttledienst P+R Tijsmanstunnel zorgt vanaf 1 september voor een vlotte doorgang om de 15 minuten voor werknemers op de Scheldelaan in de Antwerpse haven.

Op initiatief van Oil Tanking, Monsanto, Vesta Terminals, Inovyn, Ineos en Gunvor Petroleum Antwerpen, VOKA Antwerpen en Havenbedrijf Antwerpen kunnen werknemers van één van deze 6 bedrijven, gebruik maken van de nieuwe shuttledienst om vlotter van en naar het werk te pendelen.

Van maandag t.e.m. vrijdag tussen 06.30h-08.10h en 15.45h-18.00h , uitgezonderd op feestdagen, zal de shuttledienst om de 15 minuten tussen P+R Tijsmanstunnel en Gunvor Petroleum Antwerpen rijden. De nieuwe shuttledienst mag gebruik maken van de aangelegde busbaan en hoeft dus niet om te rijden. Dit zorgt voor minder kilometers, minder CO2-uitstoot en hopelijk meer tijdswinst van en naar het werk. Zeker met de huidige werkzaamheden op en rond de Scheldelaan.

 

02/06/2017

Nieuwe pendelbus als slimme minder-hinder-maatregel

De werknemers van een aantal bedrijven langs de Noorderlaan kunnen vanaf 1 juni gebruik maken van een pendelbus om vlot hun werkplek te bereiken. De opstart van deze dienst moet meer werknemers overtuigen om hun auto thuis te laten staan. De knip aan de Leien en de verwachte mobiliteitsimpact was één van de voornaamste drijfveren van de bedrijven om deel te nemen aan dit project.

 

Minder hinder

De Pendelbus bestaat al langer en is een initiatief van het Havenbedrijf Antwerpen en de Maatschappij Linkerscheldeoever en wordt gesubsidieerd door Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. De insteek van dit project is de ontsluiting van de haven van Antwerpen. Eind vorig jaar gaven een aantal bedrijven aan dat een pendeldienst een meerwaarde zou betekenen voor hun bereikbaarheid tijdens enkele belangrijke mobiliteitswerken die op stapel staan. De Pendelbus Haven van Antwerpen sloeg daarop de handen in elkaar met Ahlers NV, MSC Belgium en Jacobs NV.

 

 

Christian Leysen
Voorzitter Ahlers & Xylos

 

“Het is onze plicht om mee na te denken over manieren om de verkeersknoop in en rond Antwerpen te ontwarren. Een deel van onze medewerkers komt uit het stadscentrum. Zij zijn niet gebaat bij een bedrijfswagen, maar willen een slimme mobiliteitsoplossing. En dat is de pendelbus zeker.”

Marc Beerlandt
Chief executive officer MSC Belgium

 

“Alle mogelijke alternatieven om op een vlotte manier naar het werk te komen zullen door MSC Belgium ondersteund worden. De vraag naar een goede maar vooral een frequente en ‘gerichte’ vervoersoplossing ligt hier al jaren op tafel. Vandaar onze onmiddellijke toezegging op de Havanna pendel die onze medewerkers zal helpen om de ‘last mile’ naar ons kantoorgebouw fout- en stressloos te overbruggen.”

Maarten Janssens

HR Manager Jacobs NV

 

“We verwachten dat door het pendelbusinitiatief meer medewerkers gebruik zullen maken van het openbaar vervoer. Dat betekent minder wagens op de weg tijdens de spits en meer flexibiliteit voor onze medewerkers qua woon-werkverkeer. Op die manier willen we een bijdrage leveren aan het verbeteren van de mobiliteit in en rond Antwerpen."

27/04/2017

Flyeractie Stabroek

Maandag 27 april ging het team van de Pendelbus flyeren in Stabroek. Dit ter promotie van de testdagen van de Pendelbus.

 

Test GRATIS de Pendelbus van en naar je werk in de haven (rechteroever) op 15, 16 en 18 mei.
Inschrijven kan t.e.m. 10 mei. Klik hier

Praktisch

De pendeldienst bedient voorlopig de bedrijven aan de Noorderlaan, ter hoogte van de Ahlers Building tot aan Jacobs NV. Tot de oplevering van de P+R Havana zal er opgestapt worden aan de P+R Kinepolis. Deze locaties zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De shuttle zal van 07u00 tot 09u00 en van 16u00 tot 18u00 om de 20 minuten pendelen. Ahlers NV, MSC Belgium en Jacobs NV zijn de eerste bedrijven die dit project ondersteunen. Opstappen gebeurt op vertoon van een badge die de pendelaars bij hun bedrijf kunnen bekomen.

Het is de bedoeling om de huidige dienstverlening verder uit te breiden en meer bedrijven te laten deelnemen aan dit collectief vervoer.

 

Pendelbus

De Pendelbus is gestart in 2010 op de Linkerscheldeoever en werd medio vorig jaar uitgebreid naar de Rechterscheldeoever. De Pendelbus vervoert jaarlijks 65.000 werknemers van en naar het havengebied. Met de Pendelbus wordt het volledige havengebied toegankelijk gemaakt voor werknemers die niet in bezit zijn van een wagen of op een duurzame manier naar het werk willen pendelen. Voor de bedrijven biedt dit project de mogelijkheid om sollicitanten makkelijker aan te trekken naar locaties waar geen openbaar vervoer rijdt. Samen streeft het project een verlaging van het fileleed en een verminderde CO2 uitstoot na.

 

“De pendelbus is een oplossing op maat van veel werknemers. De slimme combinatie van bijvoorbeeld het openbaar vervoer en dan de pendelbus voor de laatste kilometers is een sterk alternatief voor de wagen, dat veel pendelaars moet kunnen verleiden”, voegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts toe.

 

24/04/2017

Test gratis Pendelbus in Stabroek

Test GRATIS de Pendelbus van en naar je werk in de haven (rechteroever) op 15, 16 en 18 mei.
Inschrijven kan t.e.m. 10 mei. Klik hier

24/04/2017

Vanaf 24 april : Nieuwe route van Melsele naar Rechterscheldeoever

Vanaf 24 april 2017 rijdt de Pendelbus voor het eerst naar de Rechterscheldeoever. Gunvor Petroleum Antwerpen (GPA) richt voor zijn werknemers een nieuwe buslijn in. De Pendelbus route 8 rijdt ’s morgens en ’s avonds tussen de carpoolparking Melseledijk en Gunvor Petroleum Antwerpen op de Rechterscheldeoever.

 

Dieter Marreel, HR Officer GPA: “Route 8 biedt tal van voordelen voor werknemers die vanuit Linkernaar Rechterscheldeoever wensen te pendelen voor hun woon-werkverkeer. De voornaamste zijn tijdswinst, gunstig tarief, comfortabel rijden, zekerheid en kwaliteit. De Pendelbus neemt onze werknemers mee langs de extra busstrook op de Scheldelaan en door de Liefkenshoekstunnel wat hun slechts op 20 minuten op hun eindbestemming brengt.”

 

De Pendelbus is hét collectief vervoersmiddel van de Antwerpse haven, een initiatief van het Havenbedrijf Antwerpen en Maatschappij Linkerscheldeoever. Deze duurzame mobiliteitsoplossing biedt alle werknemers de mogelijkheid om tegen een gunstig tarief dagelijks mee te rijden van en naar hun werk in de Antwerpse haven. De Vlaamse Overheid ondersteunt dit initiatief al meer dan 7 jaar waardoor er dagelijks meer dan 300 pendelaars gebruik maken van De Pendelbus.

Een duurzaam initiatief van

In samenwerking met